BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγίες προς παιδαγωγούς για τις δραστηριότητες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι δραστηριότητες μας είναι πολύ εύκολες και απλές στη χρήση.

Έχουν διπλό στόχο: να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα ζωγραφικής και τα εργαλεία του αλλά και να εξασκηθούν στην εκμάθηση των αριθμών και των σχημάτων.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο και να έχει το πρόγραμμα 'ζωγραφική' (paint) των windows (το έχουν όλοι οι υπολογιστές). Το πρόγραμμα αν δεν υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας, θα το βρείτε με τον εξής τρόπο: έναρξη - προγράμματα - βοηθήματα - ζωγραφική (μπορείτε με δεξί κλικ να κάνετε τη συντόμευσή του στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας).

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε το πρόγραμμα της ζωγραφικής διαθέσιμο (ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που να υποστηρίζει την επεξεργασία αρχείων bmp, gif) ανοίγετε (κάνετε κλικ) τη δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει από το ιστολόγιό μας και την αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια ανοίγετε τη δραστηριότητα μέσα από το πρόγραμμα ζωγραφικής και τη δουλεύετε όπως θέλετε με τα παιδιά.

Οι δραστηριότητες προσφέρουν μια αρχική ιδέα εργασίας με αριθμούς και σχήματα αλλά εσείς μπορείτε να τις εμπλουτίσετε, να τις τροποποίησετε και να τις 'διδάξετε' όπως θέλετε.

Καλή έμπνευση!
Μαρία Χατζηγιάννη και Ερασμία Πολιτίδου